Barion Pixel

3D moments

Különleges titán ékszerek 3D nyomtatással
Webshop

3D  nyomtatás az ékszerkészítésben

A 3D nyomtatással készült ékszerek egy új irányt képviselnek az ékszerkészítésben, és ötvözik a kreativitást és az innovációt.

A 3D nyomtatás alkalmazása – sok más iparághoz hasonlóan – radikális változásokat indított el az ékszeriparban, és egy új szintre emelte a kreativitás, a formai szabadság, a részletgazdagság és a pontosság fogalmát.

A 3D nyomtatás alkalmazása minden korábbi képzeletet felülmúló formavilágú ékszerek gyártását teszi lehetővé.  Azok a formák, amik korábban csak képzeletben vagy a tervezőasztalon léteztek, a 3D nyomtatás segítségével mára már kézzelfoghatóvá váltak.

A formai szabadságnak és az innovatív technológiának köszönhetően a 3D nyomtatással készített ékszerek a különlegességet, a modernséget képviselik.

Ha az elsők között szeretnél lenni, aki 3D nyomtatással készült ékszert visel, válassz bemutatott termékeink közül!

Titán az ékszerkészítésben

A titán az egyetlen elem, amely a szépség, a szilárdság, a könnyű súly és a biokompatibilitás egyedülálló kombinációját kínálja. Széles körű alkalmazhatósága révén bármely más elemnél pozitívabb hatást gyakorolt az emberiségre és az utóbbi évtizedekben fokozatosan hódította meg az ipar különböző területeit is. 

Ez az elem juttatta el az emberiséget mind az óceán mélyére, mind a világűr távoli részeire, mivel a tengeralattjárók és az űrrepülőgépek szerkezetének nagy része is ebből készül. A gyógyászatban különösen régóta alkalmazzák orvosi eszközök, köztük implantátumok, készítéséhez. 

Az ékszeriparban a 90-es években kezdték el felfedezni, népszerűsége pedig azóta is töretlen.

A titánból készült ékszerek gyártása jóval nagyobb kihívást jelent  az aranyból és ezüstből gyártott ékszerekéhez képest. Ennek oka az, hogy éppen azok a tulajdonságok, amik sok szempontból vonzóvá teszik, megnehezítik a belőle készült ékszerek előállítását.

A titán legjellemzőbb tulajdonsága – amely alapján a görög mitológiából a nevét is kapta – a szilárdsága. A titánok a görög mitológiában éppen extrém és hatalmas erejükről voltak ismertek.

Az anyag magas szilárdsága miatt a belőle készült ékszerek gyártása, majd ezt követően a kidolgozása sokkal nagyobb szakmai felkészültséget és akár háromszoros munkát igényel a nemesfémekhez képest.

 

Ugyanakkor, ennek a szilárdságnak köszönhetően a titán ékszerek jóval nehezebben karcolódnak meg, törnek, illetve kopnak el. 

A titán ékszerek készítése terén új dimenziót nyitott a 3D nyomtatás alkalmazása, mely szinte korlátlan, a hagyományos ékszeripari technológiákat is meghaladó szabadságot biztosít az ékszertervezők számára. 

Egy 3D nyomtatással készített titán ékszer a művészet és a tudomány tökéletes házassága. 

A titán színe a platina stílusos, matt szürke színéhez hasonlít, mely polírozással gyakorlatilag fényesen csillogóvá alakítható. Az anódos oxidáció révén a színe szabadon változtatható, ezzel is növelve a belőle készült ékszerek egyediségét, különlegességét.

A titán ékszerek vonzerejét tovább növeli, hogy 

– tömegük kb. fele a nemesfémből készült ékszerekének;

– számos más fémmel ellentétben ellenálló a korrózióval, a tengervízzel, klórral, lúgokkal, savakkal szemben és még a királyvíz sem oldja;

– nyugodtan viselhetik azok is, akiknek fémallergiájuk van.

Ízelítő kínálatunkból