Barion Pixel

Titán

3D nyomtatott ékszerek

Titánról

A titán ékszerek elkészítése jóval nagyobb kihívás a nemesfém, és különösen az ezüst ékszerek elkészítéséhez képest. Készítésük nagyobb szakmai felkészültséget, kidolgozásuk pedig jóval több munkát igényel. A 3D nyomtatással történő gyártáshoz ráadásul még egy jelentős értékű, a fém 3D nyomtatás csúcsát képviselő, titán feldolgozására is alkalmas 3D nyomtató szükséges.

Ugyanakkor, a titán – és a titán ékszerek – különleges tulajdonságokkal rendelkező fém.

Kedvező tulajdonságainak köszönhetően titánból készülnek az implantátumok.

Az ékszerek esetén ez a különleges tulajdonság abban nyilvánul meg, hogy – az ezüsttel szemben – a titán a levegőn normál körülmények között az idő elteltével nem oxidálódik, és nem színeződik el (feketedik meg).

Ugyanakkor, tudatos és irányított oxidálása lehetővé teszi a titán színezését, azt hogy az ékszereket akár a színskála bármelyik színében elő lehessen állítani.

Az előállítás nehézségei miatt a titán ékszerek kevésbé terjedtek el.

3D Moments

Különleges ajándékok 3D nyomtatással

Munkám kapcsán a 3D nyomtatás egyre több alkalmazási területét fedeztem fel, melyek közül az ajándékok, és különösen az ékszerek világa ragadott magával.

A 3D nyomtatás többek között különleges ajándékok, divatcikkek, és lenyűgöző ékszerek készítését teszi lehetővé.

A 3D Moments létrehozásának motivációja, hogy új lehetőséget, alternatívát kínáljunk azon magánszemélyek és cégek számára, akik egyedi, különleges ajándékokat, ékszereket keresnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha szeretnél értesülni akcióinkról, híreinkről, új termékeinkről!